16 Şubat 2013 Cumartesi

Kaplıca Sektörüne Damgasını Vurdu

ILICALARDAN YARARLANMA TARZI
 
·Ilıca Sezonu: Bölgenin çevre şartları göz önünde bulundurularak kararlaştırılır. Çoğunlukla ülkemizde belirlenmiş kaplıca ve içmelerin mevsimi 15 Mayıs - onbeş Eylül arasındadır.
 
·Ilıcalarda Tedavi Müddeti (Kür): Gereken menfaati karşılamak için üç haftalık 1 iyileştirme ve asgari 21 banyo öğütlenir.
 
·Banyo anı ve Müddetler: Banyoya girmeden evvel; küçük ve büyük Abdest gerçekleştirmek, banyoda durağan durmak icap eder. Banyodan ayrıldıktan daha sonra da; herhangi birşey ile kurulanılmaz, havlu veya bornoza bürünülür, ılık gözde (odada) 1 Saat kadar uzanılır. Bu süre içinde, beden terler. Sonra giyinilir ve 1 saat dek daha benzer gözde (odada) oyalanılır.
 
·1.ci Banyo; sabah kahvaltısından başta aç karnına ya da sabah kahvaltısından 1 saat daha sonra,
 
·2.ci Banyo; akşam yemeğinden 2 saat önce elde edilmesi halinde maksimum derece yarar sağlanır.
 
·Banyoda bekleme süresi: İlk Gün on dk; bir sonrakilerde ise, hasta olanın yapısına ve marazlığa nazaran, 12-20 Dk arasındadır.
 
·İçme Kürü: Sürekli (kronik) marazlıklarda tavsiye edilir. Vakti 3-6 hafta olmalıdır. 1.ci gün; aç karnına bir kezde 6 Su bardağı (1.beş l); ondan sonraki günler; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden 30 dakika evvelce 2'şer su bardağı içilir.
 
Hastalıklar
 
·Böbrek ve idrar yolları hastalıkları: Davamlı (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla ilgili rahatsızlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan istifade edilir. Bu suların prostata iyi geldiği tanımlanmıştır.
 
·Cilt Marazlıkları: Tüm deri rahatsızlıklarında; tuzlu, sülfürlü (kükürtlü) ve çamurlu sulardan faydalanılır.
 
·Hormonel rahatsızlıklar: Bu rahatsızlıklara, radio-aktiviteli Sular iyi gelir.
 
·Göz Hastalıkları: Kükürtlü ve iyotlu sulardan faydalanılır.
 
·kız rahatsızlıkları: Bu konuda hekim tavsiyesi olmadan ılıca iyileştirmesi uygulanması gerçek olmaz. Ateşli bayan rahatsızlıklarında ve gebe hanımlarda ılıca terapisi fazlasıyla özenli ve kesinlikle hekim gözetiminde ifa edilmesinde yarar bulunmaktadır. Bahsi geçenlerin üstünde Aybaşı rahatsızlıkları, davamlı (kronik) rahim rahatsızlıklarında; sülfürlü (kükürtlü), çamurlu ve radio-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Kalp ve kan dolaşımı marazlıkları: ilerki derecede kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca tedavisi yapılmaz. Diğerleri için tuzlu, iyotlu ve airwaves-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Mide ve bağırsak rahatsızlıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında ılıcalardan menfaatlenilmez. Kronik gastrit, kronik bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, hazımsızlık ve davamlı (kronik) kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan faydalanılır.
 
·Romatizmal rahatsızlıklar: Şiddetli ve ateşli romatizmada, ılıca tedavisi gerçekleştirilmez. Davamlı (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, sülfürlü (kükürtlü), car radio-aktiviteli ve çamurlu sulardan menfaatlenilir.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer marazlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas hastalıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan menfaatlenilir. İleri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir yapısı marazlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir rahatsızlıklarında; tuzlu, balçıklı ve airwaves-aktiviteli sulardan faydalanılır.
 
·Solunum yolu hastalıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yöntemi marazlıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan yararlanılır. ileri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp marazlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker hastalığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan istifade edilir.
 

http://inforaise.net/activity/p/558955/
http://satisfactionevent.com/activity/p/296882/
http://www.joininternet.com/?L=blogs.blog&article=0
http://tulsaga-occupytulsa.dotcloud.com/activity/p/507915/
http://www.dvdshed.com/?L=blogs.blog&article=0
http://disciplesconnections.com/blogs/entry/-termal-kapl-calar-termal-kapl-ca-otelleri-termal-kapl-calar-n-faydalar-termal-kapl-ca-turlar-termal-kapl-calar-bolu-termal-kapl-ca-termal-kapl-ca-otelleri-sakarya
http://noimi.com/blogs/viewstory/489330
http://kaplicatatili.postbit.com/kapl-ca-otelleri-ve-tatili.html
http://www.afterhourbikers.com/?L=blogs.blog&article=233638
http://eyeuser.com/blogs/viewstory/981388
http://canon-mcmillan.patch.com/events/kaplca-otelleri-ve-tatili
http://kaplicatatilibiz.podomatic.com/entry/2013-02-13T06_40_32-08_00
http://www.lagbook.com/blogs/item/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://www.purevolume.com/kaplicatatili/posts/3665599/Kapl%C4%B1ca+Otelleri+Ve+Tatili
http://en.netlog.com/tatilikaplica/blog/blogid=17619981
http://www.iamsport.org/pg/blog/kaplicatatili/read/15449535/kaplca-otelleri-ve-tatili
http://kaplicatatili.xanga.com/771671868/kapl%c4%b1ca-otelleri-ve-tatili/
http://www.23hq.com/kaplicatatili/story/9615329
http://bgm.me/r/3735376
http://www.hookto.com/kaplicatatili/2013/02/13/kaplica-otelleri/
http://kaplicatatili.livejournal.com/1092.html
http://kaplicatatilibiz.blogbaker.com/2013/02/13/kaplca-otelleri
http://gmi.btm.web.id/blogs/viewstory/170749
http://www.awebcafe.com/blogs/viewstory/472351

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder